header-vervolg

Altman Z score

De Altman Z score is een indicator die voorspelt of een onderneming in de financiële problemen zal komen. De formule voor de berekening is in 1968 bedacht door Edward Altman en vormt ook nu nog een krachtige basis voor de berekening van de soliditeit van ondernemingen.
Trustus gebruikt de Altman Z score om erachter te komen hoe sterk en stabiel de financiële situatie van een onderneming is. In feite berekent de Altman Z score de kans dat een onderneming failliet gaat. Hoe kleiner die kans, hoe aantrekkelijker wij de onderneming vinden, dat is logisch. De formule let op de verhoudingen tussen:

  • winst en activa
  • omzet en activa
  • marktwaarde van de aandelen en de boekwaarde van de schuld
  • ingehouden winsten en activa
  • verhouding werkkapitaal en activa

Voor een leek ingewikkeld maar voor ons belangrijke elementen om de risico’s van beleggen in ondernemingen onder controle te houden. Elk van deze ratio’s krijgt een “gewicht” en de totalen worden opgeteld. Hoe hoger de totale score is, hoe kleiner de kans dat een onderneming in de financiële problemen komt. Een score van 1,8 of minder wijst op een naderend faillissement terwijl een score van 3 of meer op een gezonde onderneming duidt. Trustus kiest in haar beleggingsbeleid voor bedrijven die minimaal een Altman Z score van 3 hebben.

Hoogdividendbeleggen

Onze unieke hoog dividend strategie profiteert van een positieve samenhang tussen dividend en toekomstige winstgroei, levert een constante inkomstenstroom op en is defensief in tijden van koersdaling. U bepaalt natuurlijk zelf of u de inkomsten opneemt of herbelegt.
 
Lees meer over hoog dividend beleggen

Wat onze relaties over ons zeggen:

Team Trustus

Bij Trustus werken ervaren mensen die uw belangen op waarde weten te schatten.Ontmoet het team


 

Vestigingen

Over Trustus

Trustus is specialist op het gebied van persoonlijk en effectief vermogensbeheer, met jarenlange ervaring in de beleggingswereld.
Onze dienstverlening is tweeledig. Naast het beheren van het vermogen van onze relaties beheren we ook een aantal gespecialiseerde beleggingsfondsen. Onze relaties zijn particulieren, ondernemers, verenigingen of stichtingen. Zij geven ons het vertrouwen om te doen wat goed is, op basis van een vooraf afgesproken risicoprofiel. Niet iedereen heeft tijd, zin of het inzicht om te beleggen. Door dit aan Trustus uit te besteden weet u dat uw vermogen beheerd wordt door professionals die hun vak met kennis en passie uitoefenen.
Trustus heeft alle benodigde vergunningen en inschrijvingen en valt onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank.

Benieuwd naar wat Trustus voor u kan betekenen? Vul ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.