header-vervolg

Duurzaamheidsrisico's

Duurzaamheidsfactoren en duurzaamheidsrisico’s
 
Individuele bedrijven uit de Trustus modelportefeuille worden gescreend op de 10 criteria uit de United Nations Global Compact Rules. Dit betreffen criteria op het gebied van mensenrechten, arbeid, milieu en corruptie. Trustus is voor deze screening een samenwerking aangegaan met het gerenommeerde bedrijf Sustainalytics, dat gespecialiseerd is in analyses voor duurzaam beleggen. Bedrijven die de gestelde criteria overtreden worden verwijderd uit de portefeuille. Bedrijven actief in de wapen-, tabaks- en adult industrie zijn op voorhand uitgesloten.
 
Vanaf 10 maart 2021 is er nieuwe Europese regelgeving van kracht betreffende informatieverschaffing over duurzaamheid in de financiële dienstensector. Het streven van deze wet is het harmoniseren en transparant maken van duurzaamheidsbeleid. Trustus is daar een voorstander van. Op dit moment is de uitwerking van de wet nog niet compleet en is de praktische uitwerking onduidelijk. Vandaar dat wij vooreerst aangeven dat het beleggingsbeleid niet specifiek gericht is op de selectie van duurzame beleggingen. De rendementseffecten van duurzaamheidsrisico’s zijn veelal niet goed in te schatten evenals ongunstige effecten op duurzaamheidsfactoren. Beide worden daarom niet expliciet meegenomen in het beleggingsbeleid. Trustus streeft er naar in de loop van 2022 te kwalificeren als een “licht groene” belegger, waarbij een deel van haar producten ecologische en sociale kenmerken promoten.  
 
Beloningsbeleid
Het beloningsbeleid van Trustus kent geen directe koppeling met duurzaamheidsdoelstellingen of duurzaamheidsrisico’s in relatie tot de beheerde beleggingsportefeuilles. Er zijn dan ook geen perverse prikkels in het beloningsbeleid om wel of niet duurzaam te beleggen.
 
Maart 2021

Hoogdividendbeleggen

Onze unieke hoog dividend strategie profiteert van een positieve samenhang tussen dividend en toekomstige winstgroei, levert een constante inkomstenstroom op en is defensief in tijden van koersdaling. U bepaalt natuurlijk zelf of u de inkomsten opneemt of herbelegt.
 
Lees meer over hoog dividend beleggen

Wat onze relaties over ons zeggen:

Team Trustus

Bij Trustus werken ervaren mensen die uw belangen op waarde weten te schatten.Ontmoet het team


 

Vestigingen

Over Trustus

Trustus is specialist op het gebied van persoonlijk en effectief vermogensbeheer, met jarenlange ervaring in de beleggingswereld.
Onze dienstverlening is tweeledig. Naast het beheren van het vermogen van onze relaties beheren we ook een aantal gespecialiseerde beleggingsfondsen. Onze relaties zijn particulieren, ondernemers, verenigingen of stichtingen. Zij geven ons het vertrouwen om te doen wat goed is, op basis van een vooraf afgesproken risicoprofiel. Niet iedereen heeft tijd, zin of het inzicht om te beleggen. Door dit aan Trustus uit te besteden weet u dat uw vermogen beheerd wordt door professionals die hun vak met kennis en passie uitoefenen.
Trustus heeft alle benodigde vergunningen en inschrijvingen en valt onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank.

Benieuwd naar wat Trustus voor u kan betekenen? Vul ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.