header-vervolg

Top 5 Frontier Markets: Trustus aan kop met Global Frontier fonds

Gepubliceerd op 18 december 2018
Top 5 Frontier Markets: Trustus aan kop met Global Frontier fonds

Morningstar publiceerde deze week onderstaande analyse van beleggingsfondsen. Het TCM Global Frontier High Dividend Equity fonds, beheerd door Trustus Capital Management is koploper.

De Top-5

In de top 5 van deze week de best presterende fondsen in de categorie Aandelen Frontier Markets (waarvan een distributievergoedingvrije aandelenklasse beschikbaar is in Nederland), waarbij de rangschikking is gebaseerd op het rendement dit jaar tot en met eind november.

Trustus op één

Op de eerste plaats treffen we het frontier markets fonds van de Nederlandse aanbieder Trustus. Het fonds richt zich op aandelen uit frontier markets met een hoog consistent dividendrendement. Het fonds keert tweemaal per jaar dividend uit, waarbij wordt gestreefd naar een jaarlijks dividenduitkering van 5%. Een onderscheidend aspect is de gelijkgewogen weging van de portefeuille, die per eind september 2018 bestaat uit 85 aandelen. Het fonds is per die datum onderwogen in Afrika en Latijns-Amerika, terwijl Azië een forse overweging kent, vooral door een relatief grote positie in Bangladesh en een off-benchmark allocatie naar Pakistan.Dat stelt beleggers echter ook voor het probleem dat dergelijke landen het predikaat frontier verruilen voor emerging en zo uit het universum van beleggers in frontier markets verdwijnen. Daarmee verliezen zij vaak juist de zwaarwegende, meest liquide en best toegankelijke markten.

Klik hier om het volledige artikel van Morningstar te lezen.

Bron: Morningstar

Hoogdividendbeleggen

Onze unieke hoog dividend strategie profiteert van een positieve samenhang tussen dividend en toekomstige winstgroei, levert een constante inkomstenstroom op en is defensief in tijden van koersdaling. U bepaalt natuurlijk zelf of u de inkomsten opneemt of herbelegt.
 
Lees meer over hoog dividend beleggen

Wat onze relaties over ons zeggen:

Team Trustus

Bij TRUSTUS Capital Management werken alleen zeer ervaren mensen die uw belangen als geen ander op waarde weten te schatten.


Ontmoet het team


 

Vestigingen

Over Trustus

Trustus is specialist op het gebied van persoonlijk en effectief vermogensbeheer, met jarenlange ervaring in de beleggingswereld.
Onze dienstverlening is tweeledig. Naast het beheren van het vermogen van onze relaties beheren we ook een aantal gespecialiseerde beleggingsfondsen. Onze relaties zijn particulieren, ondernemers, verenigingen of stichtingen. Zij geven ons het vertrouwen om te doen wat goed is, op basis van een vooraf afgesproken risicoprofiel. Niet iedereen heeft tijd, zin of het inzicht om te beleggen. Door dit aan Trustus uit te besteden weet u dat uw vermogen beheerd wordt door professionals die hun vak met kennis en passie uitoefenen.
Trustus heeft alle benodigde vergunningen en inschrijvingen en valt onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank.

Benieuwd naar wat Trustus voor u kan betekenen? Vul ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.