Als u stopt met werken, wilt u graag op dezelfde voet doorleven. Door de versobering van het pensioenlandschap is het, zelfs als u een collectieve pensioenregeling en een AOW-uitkering hebt, toch wel een uitdaging. Wij vertellen u graag hoe het óók kan: Trustus biedt u twee verschillende mogelijkheden om (extra) pensioen op te bouwen, door te beleggen in beleggingsfondsen:

1. Trustus lijfrente, met belastingvoordeel

2. Zelf beleggen met vrij vermogen

Veel mensen zijn zich bewust van het feit dat ze iets moeten doen voor een comfortabel pensioen. Gaat u voor financieel voordeel of vindt u flexibiliteit belangrijk? Een goed pensioen komt niet vanzelf; u moet er zelf iets voor doen. Als u de regels kent, zijn er veel keuzemogelijkheden. Maar hoe kiest u de juiste? Dat is waar wij u bij kunnen helpen. Dit kan geheel vrijblijvend telefonisch of thuis aan de keukentafel.

Trustus lijfrente, met belastingvoordeel

U bouwt kapitaal op door middel van beleggingen. De belangstelling voor beleggen neemt weer toe, met uitzicht op een hoger rendement. Beleggen is langetermijndenken: op uw pensioendatum is de kans dan groot dat u een mooi bedrag heeft opgebouwd.

Dat rendement kunnen we natuurlijk niet garanderen; er bestaat altijd een risico dat de beleggingen in waarde verminderen. Reden te meer om een ervaren expert voor u aan het werk te zetten; bij Trustus zorgen we ervoor dat we dat we onnodige risico’s zoveel mogelijk uit de weg gaan. Met andere woorden: we zorgen voor een goede spreiding van de beleggingen gedurende de periode dat uw kapitaal wordt opgebouwd. Dit doen we in onze mixfondsen. Elk van die fondsen heeft een eigen rendement en risicoprofiel. Van heel avontuurlijk tot  behoudend plus alles daartussenin.

Belangrijk: u hebt het voor een groot deel zelf in de hand. De looptijd bepaalt u zelf, als het maar binnen de fiscale spelregels blijft. Hoe risicovol u wilt beleggen, is minstens zo’n belangrijke beslissing.

Voordelen

  • Flexibele inleg mogelijk. Kies zelf het bedrag en de frequentie;
  • Beleggen in het beleggingsfonds van uw voorkeur;
  • Na uw overlijden komt de waarde van uw beleggingen ten goede aan uw erfgenamen (bij verzekeraars is dat vaak niet het geval).

Het belastingvoordeel

  • Een deel van uw inleg krijg u terug via de belastingaangifte;
  • U betaalt geen vermogensrendementsheffing;
  • Meestal betaalt u later minder inkomstenbelasting over uw uitkeringen;
  • Het is van belang dat u rekening houdt met uw  ‘jaarruimte’ en ‘reserveringsruimte’, mocht u daar meer over weten, neem dan contact met ons op.

Bekijk ook op de website van de Belastingdienst de handige rekenhulp onder ‘aftrekposten en kortingen’.

Zelf beleggen met vrij vermogen

Iedere beleggingsdeskundige zal het beamen: risicospreiding is ‘de basis van iedere verstandige beleggingsstrategie’. Zeker als het gaat om uw oudedagsvoorziening is het daarom belangrijk de beleggingen met uw lijfrentevermogen te spreiden over een brede selectie bedrijven en sectoren. We zorgen bijvoorbeeld voor geografische spreiding, maar ook spreiding over verschillende beleggingsproducten. Met voldoende spreiding is de impact van een waardedaling van een van deze beleggingen op uw totale belegde vermogen kleiner.

De vraag blijft altijd: hoeveel risico bent u bereid om te nemen en waar voelt u zich nog prettig bij? Wat meer zekerheid of wat minder behoudend met de kans op een  hoger rendement? Dat is een keuze die u alleen zelf kunt bepalen. Wij wijzen u alleen op de keuzemogelijkheden, met uitleg uiteraard. Veel van onze klanten voelen zich thuis bij één van onze drie Mix Fondsen.

- Het Trustus Behoudend Mix Fonds
- Het Trustus Neutraal Mix Fonds
- Het Trustus Dynamisch Mix Fonds

De namen zeggen het al, ze kennen ieder een eigen mix van risicomijdende en risicovollere beleggingen. Goed om te weten: zelfs het fonds met het meest ‘avontuurlijke’ profiel (Dynamisch) bestaat nog altijd uit een kwart risicomijdende beleggingen, ook wel: obligaties en risicomijdende fondsen.

Goed om te weten: dit kapitaal valt in box 3. Boven een bepaald bedrag moet u vermogensrendementsheffing betalen.

Uitgelichte fondsen en risicometers bekijken? Op https://www.trustus.nl/onze-fondsen

Meer weten of informatie aanvragen?

Wilt u meer weten? Vraag dan een brochure aan, vraag een berekening aan of maak een afspraak.