Na jaren van kapitaal opbouwen heeft uw lijfrente de einddatum bereikt en staat u voor nieuwe keuzes. Wilt u uw lijfrente laten uitkeren of nog niet? De (fiscale) spelregels zijn veranderd en afhankelijk van uw specifieke situatie. Wij staan graag voor u klaar om u te helpen, zodat u weloverwogen keuzes kunt maken. Als vertrouwd vermogensbeheerder helpen wij u graag op weg naar een comfortabel pensioen. Ontdek uw mogelijkheden en bel ons of klik op onderstaande button voor een afspraak.

Wat zijn de mogelijkheden?

Als uw lijfrente vrijvalt, heeft u twee opties: u kunt het kapitaal laten uitkeren of uitstellen:

  • Lijfrente laten uitkeren? 
    Wilt u uw lijfrente laten uitkeren? Er zijn fiscale regels die uw mogelijkheden bepalen. Die regels zijn door de jaren heen veranderd. U vindt alle regels op de website van de Belastingdienst. Door een vrijblijvende afspraak te maken met ons, kunnen wij u rustig alle mogelijkheden die voor u gelden bespreken. 
  • Lijfrente uitstellen?
    Valt uw lijfrente vrij, maar heeft u het opgebouwde kapitaal nog niet nodig? Bijvoorbeeld omdat u voorlopig nog blijft werken? Of omdat u van uw pensioen en AOW prima rond kunt komen? Dan kunt u uw lijfrente beleggen.

In beide gevallen beleggen wij uw kapitaal, u profiteert van belastingvoordeel en kunt tegelijkertijd meer rendement behalen. Het mag natuurlijk ook om een Gouden Handdruk of ander kapitaal gaan. Wij helpen u graag om zelf weloverwogen keuzes te kunnen maken, op weg naar een comfortabel pensioen. Onze vakkennis als vertrouwd vermogensbeheerder, uw wensen, deze combinatie kan toch alleen maar winst opleveren?

Of u nu uw lijfrente wilt laten uitkeren of juist wilt uitstellen door te beleggen, wij hebben de vakkennis en ervaring om u hierbij te helpen. 

Lijfrente verlengen door te beleggen

Of u nu gaat verlengen of uitstellen het is verstandig om uw beleggingen te spreiden over verschillende bedrijven en sectoren om risico te verminderen. U kunt kiezen uit verschillende beleggingsproducten en de mate van risico bepalen die het beste bij u past. Onze drie Mix Fondsen (Behoudend, Neutraal, Dynamisch) bieden elk een eigen mix van risicomijdende en risicovolle beleggingen. Hieronder leest u meer informatie over deze drie fondsen.

Behoudend Mix Fonds

Behoudend Mix Fonds

Bent u een voorzichtige belegger en wilt u met een klein deel van uw vermogen in aandelen beleggen? Dan is dit het juiste fonds voor u. Het doel van dit fonds is uw vermogen te beschermen door spreiding en te beleggen in laag risico beleggingen.

Meer weten

Behoudend Mix Fonds

Behoudend Mix Fonds

Het fonds bestaat voor ongeveer 75% uit obligaties en risicomijdende fondsen en ongeveer 25% uit internationale aandelen. Het fonds wordt actief beheerd door onze beleggingsspecialisten. Zij zorgen ervoor dat de portefeuille inspeelt op actuele ontwikkelingen en dat de behoudend mix-verdeling in de tijd gehandhaafd blijft. De dividenden in het fonds worden herbelegd

Neutraal Mix Fonds

Neutraal Mix Fonds

Bent u een belegger die best wat risico wil nemen, maar wel met mate? Dan is dit het juiste fonds voor u Het doel van dit fonds is een evenwichtige balans tussen risicomijdende beleggingen en aandelen.

Meer weten

Neutraal Mix Fonds

Neutraal Mix Fonds

Het fonds bestaat voor circa 50% uit obligaties en risicomijdende fondsen en voor ongeveer 50% uit een internationaal gespreide aandelenportefeuille. Ook dit fonds wordt actief beheerd door onze beleggingsspecialisten. Zij zorgen ervoor dat de portefeuille inspeelt op actuele ontwikkelingen en dat de neutrale mix-verdeling in balans blijft. De dividenden in het fonds worden herbelegd.

Dynamisch Mix Fonds

Dynamisch Mix Fonds

Bent u een belegger die beleggen in aandelen als een goede lange termijn investering ziet? Heeft u geen problemen met de schommelingen van de markten en blijft u de grote lijnen zien? Dat is dit het juiste fonds voor u.

Meer weten

Dynamisch Mix Fonds

Dynamisch Mix Fonds

Het fonds belegt voor ongeveer 75% in een internationaal gespreide aandelenportefeuille en bestaat voor circa 25% uit obligaties en risicomijdende fondsen. Het fonds wordt actief beheerd door onze beleggingsspecialisten. Zij zorgen ervoor dat de portefeuille inspeelt op actuele ontwikkelingen en dat het dynamisch profiel gehandhaafd blijft. De dividenden in dit fonds worden eveneens herbelegd.

Naast de mixfondsen biedt Trustus ook een aantal eigen, specifieke fondsen aan. Het gaat om de volgende fondsen: Trustus Tech & Innovation Fonds en Trustus Aandelen Index Fonds.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie? Thuis rustig de brochure lezen of een berekening aanvragen? Klik op een van de onderstaande buttons, wij helpen u graag verder.