Na jaren van kapitaal opbouwen komt de volgende fase van uw spaarplan in zicht: uw lijfrente uitkeren. Dat kan bij de bank of verzekeraar waar u de lijfrente heeft opgebouwd. Maar u kunt ook kiezen voor een optie die meer rendement kan opleveren: beleggen.

Uw expirerende lijfrente beleggen

Heeft u lijfrente opgebouwd? Dan kunt u deze op het moment van uitkeren beleggen bij Trustus. U krijgt dan een periodieke uitkering, waarbij u ook nog eens zicht heeft op een hoger rendement.

Op zoek naar meer zekerheid? Dan kunt u er ook voor kiezen om een deel van uw lijfrentekapitaal te beleggen. U combineert dan de zekerheid van sparen met de kansen van beleggen.

Wij snappen dat de beslissing niet gemakkelijk is. Onze experts helpen u graag op weg met het maken van uw keuze. 

Lijfrente uitstellen

Valt uw lijfrente vrij, maar heeft u het opgebouwde kapitaal nog niet nodig? Bijvoorbeeld omdat u voorlopig nog blijft werken? Of omdat u van uw pensioen en AOW prima rond kunt komen? Dan kan uw lijfrente uitstellen een zeer aantrekkelijke optie zijn. U profiteert van belastingvoordeel en kunt tegelijkertijd meer rendement behalen.

Wanneer past lijfrente uitstellen bij u?

Er zijn verschillende situaties waarin in het voor u aantrekkelijk kan zijn om uw lijfrente uit te stellen. Bijvoorbeeld als:

  • u niet direct aanvulling op uw inkomen nodig heeft
  • u meer rendement wilt behalen dan bij sparen

Graag met een van onze experts spreken? Maak dan een vrijblijvende afspraak.