Vertrouwen dat rendeert

Heeft u de mogelijkheid om na uw pensioen te leven zoals u graag wilt? Veel Nederlanders blijken onvoldoende pensioen op te bouwen om hun huidige levensstijl na hun pensioen voort te kunnen zetten. Behoort u tot deze groep? Dan is het verstandig om extra vermogen op te bouwen, zodat u kunt voorsorteren op een onbezorgd pensioen. Bij Trustus heeft u twee mogelijkheden om uw pensioen aan te vullen:

  1. Pensioen opbouwen met een belastingvoordeel 
  2. Pensioen aanvullen door zelf te beleggen.

Pensioen opbouwen met een belastingvoordeel

Met het Trustus Pensioen kunt u op een fiscaalvriendelijke manier een pensioen opbouwen. U legt eenmalig een bedrag in of elke maand. Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk of alleen wanneer het u uitkomt. Zo bouwt u kapitaal op. Bereikt u de AOW-leeftijd? Dan kunt u dit kapitaal laten uitkeren, zodat u naast uw AOW een extra pensioensuitkering heeft.

Het voordeel van het Trustus Pensioen is het belastingvoordeel. Onder bepaalde voorwaarden kunt u de inleg aftrekken bij uw belastingaangifte. Bovendien hoeft u geen vermogensrendementsheffing te betalen over het opgebouwde kapitaal. U gaat pas belasting betalen vanaf het moment van uitkering wanneer u met pensioen gaat.

Omdat de kans groot is dat u op dat moment in een andere belastingschaal valt, profiteert u mogelijk van een tariefsvoordeel. Een nadeel is dat u het opgebouwde bedrag niet voor onverwachte uitgaven kunt gebruiken. Uw kapitaal staat vast. In de uitkeringsfase bent u bovendien gehouden aan fiscale regels die de opnamevrijheid beperken.