header-vervolg

Beleggen als alternatief voor sparen

Nu de spaarrente op een historisch dieptepunt terecht is gekomen zoeken steeds meer spaarders hun heil in alternatieven voor sparen. Vaak ingegeven door een rendementsgedachte speuren spaarders naar andere investeringen of beleggingen. Als alternatief voor sparen kunt u denken aan:

 • Beleggen in een gespreide effectenportefeuille
 • Sparen in een andere valuta tegen een hogere rentevergoeding
 • Een tweede woning kopen voor verhuur
 • Een vakantiewoning kopen voor recreatie of verhuur
 • Uitlenen aan familie of derden tegen een rentevergoeding
 • Investeren in of uitlenen aan ondernemingen
 • Beleggen in CV’s, die op hun beurt weer beleggen in schepen, commercieel onroerend goed of andere activiteiten

Beleggen in effecten kan een prima aanvulling op of alternatief voor sparen zijn. De verwachte inkomsten of waardegroei overtreffen de spaarrente al snel. Maar u moet rekening houden met andere risico’s. Beursgenoteerde beleggingen kunnen schommelen in waarde en ook voor langere tijd minder waard zijn dan de aanschafprijs. De voordelen zijn legio, ook ten opzichte van de hierboven genoemde opsomming van alternatieven voor sparen:

 • Een effectenportefeuille is bij Trustus altijd optimaal gespreid qua risico’s, op een spaarrekening is het altijd maar afwachten of de bank geen problemen krijgt
 • De meeste effecten zijn iedere dag te verkopen (dat lukt met een vakantiewoning niet!)
 • Er zijn jaarlijks inkomsten uit de portefeuille die hoger zijn dan de spaarrente
 • Trustus als beheerder neemt de hele zorg voor uw portefeuille professioneel uit handen, u heeft er geen omkijken naar
 • Op de (middel)lange termijn is het totale verwachte rendement flink hoger dan op een spaarrekening
 • U kiest voor een risico dat past bij uw persoonlijke situatie

Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en overtuig u zelf.

Hoogdividendbeleggen

Onze unieke hoog dividend strategie profiteert van een positieve samenhang tussen dividend en toekomstige winstgroei, levert een constante inkomstenstroom op en is defensief in tijden van koersdaling. U bepaalt natuurlijk zelf of u de inkomsten opneemt of herbelegt.
 
Lees meer over hoog dividend beleggen

Wat onze relaties over ons zeggen:

Team Trustus

Bij Trustus werken ervaren mensen die uw belangen op waarde weten te schatten.Ontmoet het team


 

Vestigingen

Over Trustus

Trustus is specialist op het gebied van persoonlijk en effectief vermogensbeheer, met jarenlange ervaring in de beleggingswereld.
Onze dienstverlening is tweeledig. Naast het beheren van het vermogen van onze relaties beheren we ook een aantal gespecialiseerde beleggingsfondsen. Onze relaties zijn particulieren, ondernemers, verenigingen of stichtingen. Zij geven ons het vertrouwen om te doen wat goed is, op basis van een vooraf afgesproken risicoprofiel. Niet iedereen heeft tijd, zin of het inzicht om te beleggen. Door dit aan Trustus uit te besteden weet u dat uw vermogen beheerd wordt door professionals die hun vak met kennis en passie uitoefenen.
Trustus heeft alle benodigde vergunningen en inschrijvingen en valt onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank.

Benieuwd naar wat Trustus voor u kan betekenen? Vul ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.