header-vervolg

Dividendbeleggen

Dividendbeleggen is populair onder beleggers en is over komen waaien uit de Verenigde Staten. Amerikaanse burgers zijn meer dan wij Nederlanders gedwongen hun eigen pensioen bij elkaar te sprokkelen. Pensioenfondsen en AOW kent men daar niet of nauwelijks, waardoor het opbouwen van een eigen beleggingspot heel normaal is voor de werkende Amerikaan. Zodra deze met pensioen gaat wil hij zijn vermogen “genieten”, dat wil zeggen, leven van de inkomsten uit de beleggingsportefeuille. Veel Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven houden van deze groep trouwe beleggers en kennen een dividend uitkeringsbeleid dat aan de wensen van deze beleggers tegemoet komt. In het bedrijfsbeleid houdt men ernstig rekening met het uitkeren van een dividend, doet dat vaak vier keer per jaar en laat dat dividend groeien om de inflatie te pareren. Dividendbeleggen is perfect voor “senior citizens” die met het uitgekeerde dividend in hun levensonderhoud voorzien.

De groeiende trend om in box3 een eigen beleggingspot op te bouwen die nu of later kan dienen als inkomstenbron heeft Trustus doen besluiten zich te richten op dividendbeleggen. Wij hebben ons verdiept in de academische achtergronden van deze beleggingsstrategie en ook ontdekt dat er verschillende valkuilen zijn bij dividendbeleggen waar beleggers voor op moeten passen.

Op de eerste plaats kan de hoogte van dividend hoger zijn dan de gemaakte winst. Dit betekent dat het bedrijf zijn reserves aantast en dat is een slecht teken. Een hoog dividend kan ook het gevolg zijn van een lage koerswaardering van het aandeel vanwege het dalen van de winst. Wat ook voorkomt is dat het dividend is behaald met een kwalitatief slechte balans, bijvoorbeeld omdat er veel leningen op staan. Aandacht voor het beoordelen van de kwaliteit van de balans per onderneming is dus zeer belangrijk.

Bij dividendbeleggen letten we ook op speciale dividenduitkeringen. Dit is vaak eerder een vorm van het terugbetalen van kapitaal aan de aandeelhouders wegens het gebrek aan mogelijkheden om te groeien of te investeren. Als laatste noemen wij het gebrek aan spreiding in de dividend portefeuille. Teveel bedrijven selecteren uit dezelfde sector brengt als risico een te grote afhankelijkheid van die sector met zich mee.
Hoe je het ook wendt of keert, bij iedere beleggingsstrategie is blind instappen op slechts één of twee criteria op termijn dodelijk voor het rendement. Het beoordelen van de kwaliteit van de onderneming, het bestuur en haar activiteiten en het beoordelen van de winstgevendheid in relatie tot het dividend blijven onontbeerlijk. Zorg tevens voor voldoende spreiding (hier zijn academische normen voor) zonder het overzicht te verliezen.
 
Wilt u meer informatie over dividendbeleggen neem dan contact op met Trustus, “de dividendbeleggers”.

Hoogdividendbeleggen

Onze unieke hoog dividend strategie profiteert van een positieve samenhang tussen dividend en toekomstige winstgroei, levert een constante inkomstenstroom op en is defensief in tijden van koersdaling. U bepaalt natuurlijk zelf of u de inkomsten opneemt of herbelegt.
 
Lees meer over hoog dividend beleggen

Wat onze relaties over ons zeggen:

Team Trustus

Bij Trustus werken ervaren mensen die uw belangen op waarde weten te schatten.Ontmoet het team


 

Vestigingen

Over Trustus

Trustus is specialist op het gebied van persoonlijk en effectief vermogensbeheer, met jarenlange ervaring in de beleggingswereld.
Onze dienstverlening is tweeledig. Naast het beheren van het vermogen van onze relaties beheren we ook een aantal gespecialiseerde beleggingsfondsen. Onze relaties zijn particulieren, ondernemers, verenigingen of stichtingen. Zij geven ons het vertrouwen om te doen wat goed is, op basis van een vooraf afgesproken risicoprofiel. Niet iedereen heeft tijd, zin of het inzicht om te beleggen. Door dit aan Trustus uit te besteden weet u dat uw vermogen beheerd wordt door professionals die hun vak met kennis en passie uitoefenen.
Trustus heeft alle benodigde vergunningen en inschrijvingen en valt onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank.

Benieuwd naar wat Trustus voor u kan betekenen? Vul ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.