header-vervolg

Emerging Markets-Opkomende markten

Waarom is beleggen in emerging markets, oftewel opkomende markten zo interessant? Naar verwachting bedraagt de beurswaarde van de emerging en frontier markets in 2020 tussen de 40% en de 45% van de totale wereldwijde beurswaarde. Dit percentage stijgt rond 2030 tot meer dan 50%. Veel beleggers in Europa, inclusief de pensioenfondsen, zitten daar met hun weging van deze opkomende markten in de totale aandelenportefeuille nog ver onder.
Een andere maatstaf is de ontwikkeling van het Bruto Binnenlands Product (BBP) in opkomende markten. Momenteel vindt 38% van het wereldwijde BBP zijn oorsprong in de Emerging en Frontier Markets. Kijken we naar de voor koopkracht gecorrigeerde cijfers dan is 48% van de wereldwijde koopkracht al terug te vinden in deze markten. In de filosofie van Trustus stijgt met het “marktaandeel” van deze landen ook de beurswaardering van beleggingen in deze markten. Dit zijn belangrijke redenen om nu al actief te zijn in deze landen. Andere redenen om te investeren in opkomende markten zijn:

  • Lage correlatie met westerse beleggingsmarkten
  • Hogere economische groei
  • Demografie (jonge bevolking versus vergrijzing)
  • Sterk groeiende middenklasse van consumenten
  • Beperkte overheidsschulden (in tegenstelling tot ontwikkelde markten)
  • Lagere waardering aandelenmarkten, hogere dividendrendementen
  • Ruimte voor verdere daling van de rentevoet c.q. “cost of capital”
  • Verwachte verbetering van de kredietkwaliteit van bedrijfs- en overheidsobligaties

Trustus is sinds jaar en dag actief in opkomende markten en heeft specialisten en analisten in dienst die deze markten op dag basis volgen. Trustus is onder meer beheerder van het TCM Global Frontier High Dividend Equity Fund. Dit fonds heeft de “Investors Choice Award 2015” gewonnen in de categorie “Emerging Market Fund of 2014”. Deze prestigieuze internationale prijs werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse Investors Choice Awards Gala Diner in Londen. Deze prijs is een mooie bevestiging dat onze focus op Hoog Dividend Strategieën in Frontier Markets een succesvolle benadering is. Naast het TCM Global Frontier High Dividend Equity Fund leveren ook de mandaten voor ons Africa en Vietnam Fund sterke, voor risico gecorrigeerde, rendementen op.


Hoogdividendbeleggen

Onze unieke hoog dividend strategie profiteert van een positieve samenhang tussen dividend en toekomstige winstgroei, levert een constante inkomstenstroom op en is defensief in tijden van koersdaling. U bepaalt natuurlijk zelf of u de inkomsten opneemt of herbelegt.
 
Lees meer over hoog dividend beleggen

Wat onze relaties over ons zeggen:

Team Trustus

Bij Trustus werken ervaren mensen die uw belangen op waarde weten te schatten.Ontmoet het team


 

Vestigingen

Over Trustus

Trustus is specialist op het gebied van persoonlijk en effectief vermogensbeheer, met jarenlange ervaring in de beleggingswereld.
Onze dienstverlening is tweeledig. Naast het beheren van het vermogen van onze relaties beheren we ook een aantal gespecialiseerde beleggingsfondsen. Onze relaties zijn particulieren, ondernemers, verenigingen of stichtingen. Zij geven ons het vertrouwen om te doen wat goed is, op basis van een vooraf afgesproken risicoprofiel. Niet iedereen heeft tijd, zin of het inzicht om te beleggen. Door dit aan Trustus uit te besteden weet u dat uw vermogen beheerd wordt door professionals die hun vak met kennis en passie uitoefenen.
Trustus heeft alle benodigde vergunningen en inschrijvingen en valt onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank.

Benieuwd naar wat Trustus voor u kan betekenen? Vul ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.