Heeft u een polis afgesloten, maar bent u niet tevreden over uw huidige aanbieder? Bijvoorbeeld omdat de kosten te hoog zijn, het rendement te laag is of uw aanbieder te weinig transparantie biedt? Overstappen naar Trustus kan in uw geval interessant zijn.

Lijfrente bij een beleggingsinstelling

Door de historisch lage rente neemt de belangstelling voor beleggen met lijfrentekapitaal toe. Daarmee heeft u uitzicht op een hoger rendement op uw geld, waardoor uw kapitaal op de einddatum aantrekkelijk blijft. Garanties heeft u met beleggen uiteraard nooit; u loopt het risico dat de beleggingen in waarde dalen. Door een brede spreiding van uw kapitaal over verschillende fondsen kunt u dat risico beperken. Hoe langer de looptijd van uw beleggingen, hoe groter de kans op een goed rendement.

U bepaalt de looptijd zelf (binnen de fiscale mogelijkheden), net als hoe risicovol u wilt beleggen.

Voelt u meer voor een combinatie van sparen en beleggen? Dat kan ook. U spaart dan een deel van uw lijfrentekapitaal bij een bank of verzekeraar en het andere deel belegt u bij een beleggingsinstelling, zoals Trustus.

Meer weten over waarom het eigenlijk nodig is om een aanvulling op uw pensioen op te bouwen? Lees het in ons pensioenboek. 

Behoudend Mix Fonds

Behoudend Mix Fonds

Bent u een voorzichtige belegger en wilt u met een klein deel van uw vermogen in aandelen beleggen? Dan is dit het juiste fonds voor u. Het Trustus Behoudend Mix Fonds is een van onze huisfondsen. Het doel van dit fonds is uw vermogen te beschermen door spreiding en investeringen in laagrisicobeleggingen.

Meer weten

Behoudend Mix Fonds

Behoudend Mix Fonds

Het fonds bestaat voor circa 75% uit obligaties en risicomijdende fondsen en voor ongeveer 25% uit internationale aandelen. Het fonds wordt actief beheerd door onze beleggingsspecialisten. Zij zorgen ervoor dat de portefeuille inspeelt op actuele ontwikkelingen en dat de verdeling in balans blijft. De dividenden in het fonds worden herbelegd.

Neutraal Mix Fonds

Neutraal Mix Fonds

Bent u een belegger die best wat risico wil nemen, maar wel met mate? Dan is dit het juiste fonds voor u. Het Trustus Neutraal Mix Fonds is een van onze huisfondsen. Het doel van dit fonds is een evenwichtige balans in stand houden tussen risicomijdende beleggingen en aandelen.

Meer weten

Neutraal Mix Fonds

Neutraal Mix Fonds

Het Trustus Neutraal Mix Fonds bestaat voor circa 50% uit obligaties en risicomijdende fondsen en voor ongeveer 50% uit een internationaal gespreide aandelenportefeuille. Het fonds wordt actief beheerd door onze beleggingsspecialisten. Zij zorgen ervoor dat de portefeuille inspeelt op actuele ontwikkelingen en dat de verdeling in balans blijft. De dividenden in het fonds worden herbelegd.

Dynamisch Mix Fonds

Dynamisch Mix Fonds

Bent u een belegger die beleggen in aandelen als een goede langetermijninvestering ziet? Heeft u geen problemen met de schommelingen van de markten en blijft u de grote lijnen zien? Dat is dit het juiste fonds voor u.

Meer weten

Dynamisch Mix Fonds

Dynamisch Mix Fonds

Het Trustus Dynamisch Mix Fonds is een van onze huisfondsen. Het fonds belegt voor ongeveer 75% in een internationaal gespreide aandelenportefeuille en bestaat voor circa 25% uit obligaties en risicomijdende fondsen. Het fonds wordt actief beheerd door onze beleggingsspecialisten. Zij zorgen ervoor dat de portefeuille inspeelt op actuele ontwikkelingen en dat de verdeling in balans blijft. De dividenden in het fonds worden herbelegd.

Rendement, risico's en kosten

Rendement
De waarde van beleggingen kan zich zowel negatief als positief ontwikkelen. De omvang van het uiteindelijk beschikbare lijfrentekapitaal of de periodieke uitkeringen is afhankelijk van het rendement van de beleggingsfondsen. Houd hier rekening mee bij de planning van uw pensioen.

Risico’s
Met beleggen kunnen goede rendementen worden behaald. Maar er zijn ook risico's aan verbonden. Deze risico’s zijn afhankelijk van de beleggingsfondsen waarin u belegt. Het volledige overzicht van de risico’s van onze beleggingsfondsen vindt u in het prospectus. 

Kosten
Voor onze lijfrente brengen wij stortings- en beheerkosten in rekening. De stortingskosten zijn 1,05% en betaalt u eenmalig over elke geldstorting. De beheerkosten betaalt u over het totale bedrag in het beleggingsfonds. De beheerkosten zijn jaarlijks 0,60% en worden per maand verrekend. Daarnaast betaalt u fondskosten (afhankelijk van de gekozen fondsen).

Het volledige kostenoverzicht van onze beleggingsfondsen vindt u in het prospectus en het Essentiële Informatie Document (EID)van Lijfrente Uitkeren en Lijfrente Opbouwen. Deze documenten staan op de pagina downloads.