header-vervolg

Actueel

​Komt er een digitale euro?

​Komt er een digitale euro?

Ons geldsysteem is tot nu toe redelijk overzichtelijk. Chartaal geld heeft u in uw portemonnee, giraal geld staat op uw bankrekening. Maar met de komst van de bitcoin en misschien van de lira van Facebook wordt het al wat ingewikkelder. En nu denken ook de centrale banken, de hoeders van ons geldstelsel, aan een zogenaamde digitale euro.

Lees meer

Tweede lockdown hakt erin

Tweede lockdown hakt erin

Vele onzekerheden teisterden de aandelenbeurzen in oktober. De tweede coronagolf met de nieuwe strenge lockdowns in Europa, de verkiezingsstrijd in de VS en de haperende Brexit onderhandelingen waren de hoofdschuldigen aan de beroerde beursmaand. Opkomende markten wisten zich te onttrekken aan de malaise en klommen ruim 2%. Corona is vooral in China beter onder controle. De grote Europese bedrijven, genoteerd in de Eurostoxx 50 gingen maar liefst 7,4% omlaag met in het kielzog de Dow Jones in de VS (-3,8%) en ook de aandelenportefeuille van Trustus verloor 1,7% in oktober.

Lees meer

Basisinkomen, voor en tegen

Basisinkomen, voor en tegen

Nu de werkloosheid oploopt, komen veel mensen in financiële problemen. Uiteraard heb je recht op een werkloosheidsuitkering, maar in de praktijk heeft uitkeringsinstantie UWV enkele weken nodig om tot uitbetalen te komen. In zo'n geval heb je een financiële buffer nodig, maar veel werknemers met relatief lage inkomens komen daar niet aan toe. Een zogenaamd basisinkomen zou dan een uitkomst zijn. Om het idee van het basisinkomen te verduidelijken eerst enige aandacht voor de AOW.

Lees meer

​Voorzichtigheid troef

​Voorzichtigheid troef

Na de sterke koersrally vanaf april leken de aandelenbeurzen wereldwijd in september flink af te gaan koelen. Vanaf de top begin september daalde de wereldwijde aandelenindex zo’n 7% tot het onderste keerpunt medio september. Omdat de positieve (middel)lange termijn fundamenten voor aandelen niet aangetast zijn, denk aan de lage rente, de ruime liquiditeit en het economische herstel, gebruikten beleggers deze dip om aandelen in- en bij te kopen. 

Lees meer

De Nederlandse staatsschuld explodeert

De Nederlandse staatsschuld explodeert

In de jaren dertig van de vorige eeuw was premier Hendrikus Colijn de strenge bewaarder van de schatkist. Hij vergeleek de overheid met een gezin. Een gezin zou niet meer moeten uitgeven dan er binnenkomt. Tekorten in het huishoudbudget leiden onvermijdelijk tot schulden. En schulden moeten te allen tijde voorkomen worden.

Lees meer

Hoogdividendbeleggen

Onze unieke hoog dividend strategie profiteert van een positieve samenhang tussen dividend en toekomstige winstgroei, levert een constante inkomstenstroom op en is defensief in tijden van koersdaling. U bepaalt natuurlijk zelf of u de inkomsten opneemt of herbelegt.
 
Lees meer over hoog dividend beleggen

Wat onze relaties over ons zeggen:

Team Trustus

Bij TRUSTUS Capital Management werken alleen zeer ervaren mensen die uw belangen als geen ander op waarde weten te schatten.


Ontmoet het team


 

Vestigingen

Over Trustus

Trustus is specialist op het gebied van persoonlijk en effectief vermogensbeheer, met jarenlange ervaring in de beleggingswereld.
Onze dienstverlening is tweeledig. Naast het beheren van het vermogen van onze relaties beheren we ook een aantal gespecialiseerde beleggingsfondsen. Onze relaties zijn particulieren, ondernemers, verenigingen of stichtingen. Zij geven ons het vertrouwen om te doen wat goed is, op basis van een vooraf afgesproken risicoprofiel. Niet iedereen heeft tijd, zin of het inzicht om te beleggen. Door dit aan Trustus uit te besteden weet u dat uw vermogen beheerd wordt door professionals die hun vak met kennis en passie uitoefenen.
Trustus heeft alle benodigde vergunningen en inschrijvingen en valt onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank.

Benieuwd naar wat Trustus voor u kan betekenen? Vul ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.