header-vervolg

Actueel

Aandelenmarkten veren op over breed front

Aandelenmarkten veren op over breed front

September is wederom een goede maand voor aandelenbeleggers gebleken (“remember to be back in september”). De start van de maand was enigszins nerveus in verband met de waterstofbom die Noord Korea tot explosie bracht. Maar gedurende de maand gaven het positieve economische nieuws, de verkiezingsuitslag in Duitsland en duidelijkheid omtrent het beleid van de centrale banken beleggers meer vertrouwen. De wereldindex wist 2,79% te klimmen naar een voorlopig jaarresultaat van 3,91%. Vooral beleggers in Europa beleefden mooie tijden. De Eurostoxx 50 met daarin de 50 grootste bedrijven uit Europa steeg 5,21%. Ook de Trustus modelportefeuille kon 3% stijgen in september en noteert een jaarresultaat tot ultimo september van 5,3%.

Lees meer

Interview Rob Visschedijk : 50plus in Friesland

Interview Rob Visschedijk : 50plus in Friesland

Sparen voor later: ga beleggen!
Sparen voor later. Er was een generatie die regelmatig een bedrag in een oude sok deed, maar tegenwoordig is beleggen de trend. Het gaat er in ieder geval om dat je je zo vroeg mogelijk bewust bent van het feit dat de overheid de pensioen- en AOW- uitkeringen flink aan het versoberen is. Dat betekent dat je zelf de financiële verantwoordelijkheid moet gaan nemen om na je 65ste er nog een beetje warmpjes bij te zitten.

Lees meer

Serie 'Het vermogen om uw dromen waar te maken': Regel van 72

Serie 'Het vermogen om uw dromen waar te maken': Regel van 72

Meestal schrijft de bank de rente over een spaartegoed bij op de spaarrekening zelf. En als je daar verder niet aankomt, krijg je over die rente een jaar later wederom rente. Zo ontstaat dan het fenomeen samengestelde interest. Als je in aandelen belegt, kan zich iets dergelijks voordoen. Je kunt bijvoorbeeld het cashdividend direct omzetten in aandelen. En als je stockdividend krijgt, hoeft dat zelfs niet eens, dan gaat het vanzelf.

Lees meer

Beleggers waakzaam vanwege geopolitieke spanningen

Beleggers waakzaam vanwege geopolitieke spanningen

Aan nieuws was er geen gebrek in de normaal zo gezapige beursmaand augustus. Helaas betrof het nieuws waar niemand op zat te wachten, vooral de nucleaire dreiging vanuit Noord-Korea bracht een hoop spanning met zich mee. Goede en slechte beursdagen wisselden elkaar af en dat vertaalde zich per saldo in min of meer zijwaarts bewegende beurskoersen.

Lees meer

Serie 'Het vermogen om uw dromen waar te maken': Payout-ratio

Serie 'Het vermogen om uw dromen waar te maken': Payout-ratio

Naamloze vennootschappen betalen een deel van de winst uit aan hun aandeelhouders, het dividend. Na vennootschapsbelasting over de winst betaald te hebben, dient de rest van de winst verdeeld te worden tussen het dividend en de reserves van de onderneming. Het deel van de winst dat naar de aandeelhouders gaat wordt de payout-ratio genoemd.

Lees meer

Hoogdividendbeleggen

Onze unieke hoog dividend strategie profiteert van een positieve samenhang tussen dividend en toekomstige winstgroei, levert een constante inkomstenstroom op en is defensief in tijden van koersdaling. U bepaalt natuurlijk zelf of u de inkomsten opneemt of herbelegt.
 
Lees meer over hoog dividend beleggen

Wat onze relaties over ons zeggen:
Rob Boon: ‘Toen ik net klant werd, keek ik nog wekelijks naar mijn portefeuille. Nu heb ik er zoveel vertrouwen in dat ik niet meer dan één keer per jaar kijk.’

Team Trustus

Bij TRUSTUS Capital Management werken alleen zeer ervaren mensen die uw belangen als geen ander op waarde weten te schatten.


Ontmoet het teamVestigingen

Over Trustus

Trustus is specialist op het gebied van persoonlijk en effectief vermogensbeheer, met jarenlange ervaring in de beleggingswereld.
Onze dienstverlening is tweeledig. Naast het beheren van het vermogen van onze relaties beheren we ook een aantal gespecialiseerde beleggingsfondsen. Onze relaties zijn particulieren, ondernemers, verenigingen of stichtingen. Zij geven ons het vertrouwen om te doen wat goed is, op basis van een vooraf afgesproken risicoprofiel. Niet iedereen heeft tijd, zin of het inzicht om te beleggen. Door dit aan Trustus uit te besteden weet u dat uw vermogen beheerd wordt door professionals die hun vak met kennis en passie uitoefenen.
Trustus heeft alle benodigde vergunningen en inschrijvingen en valt onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank.

Benieuwd naar wat Trustus voor u kan betekenen? Vul ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.